Utrustningen du behöver för din vandring

Det är högtid för fjällvandringen och friluftslivet. Temperaturerna har lagt sig lite och augusti är traditionellt en våtare period än högsommaren – perfekt för att njuta av naturen som bjuder på mycket frukt och bär så här års. Vi tipsar om utrustning för dig som tänker ta en tur i fjället.

För dig som söker spännande upplevelser i de svenska eller skandinaviska landskapen kan vi rekommendera sajten https://polder.se/ som är specialister på längdskidor men även har utrustning för andra säsonger. De har ett brett sortiment av fin kvalitet på sin utrustning och att ta en titt där först är en klok idé för den som vill vara väl förberedd.

Utrustning till vandringen

Allt fler väljer att förlägga sin semester ute i den svenska naturen. SJ spås bli den största vinnaren på den nya tendensen, skriver man i en artikel i Expressen. På campingplatserna runt om i Sverige märks också en tydligare tendens och allt fler campingstugor bokas. Idag är det faktiskt många som medvetet söker sig till de trakter där det ännu inte finns mobiltäckning – så att barnen tvingas lägga mobilen i fickan.

Utrustning som är bra för den som tänker vandra är att ha bekväm ryggsäck där det finns lättillgänglig vätska. En ryggsäck med bra fördelade fack som också går att veckla ut och göra både större och mindre är mycket bra att ha. Ett par bekväma skor ska inte nog understrykas vikten av – men se till att packa med skoskavplåster också. Se till att ha med dig den mat du behöver, gärna saker du kan äta på plats. Andra saker som är bra att ha med är kompass, USB-batteri och gärna en extra uppsättning underställ ifall du skulle bli blöt in på skinnet. Det kan nämligen bli väldigt fuktigt i naturen, och att gå runt och vara blöt ökar risken för att du blir sjuk.

Se alltid till att inte packa för tungt, men kom också ihåg att en för lätt packning vittnar om att du kanske har packat för lite. Se till att njuta av vad naturen har att bjuda på för ätbart, och läs på om vilken flora som väntar på det område du tänker besöka!

Sist, men inte minst, behöver du ett tält som är vindtätt. De mest populära att använda i fjällen är rörformade, då kan du sätta upp tältet längs den riktning vinden går.