Så får du en härlig semester i fjällstugan

I tider som dessa när det råder reseförbud utomlands blir stugan i fjällen ett perfekt alternativ till solsemestern på sydligare breddgrader. Med smart planering inför hemestern i fjällstugan kan du skapa några oförglömliga semesterveckor.

För att inte alla semesterveckor ska gå åt till arbete på stugan är det bra att planera eventuella byggprojekt så att de är klara när semestern börjar. Att bygga en altan är ett projekt som går ganska fort och som ger ordentligt med livskvalitet. En solig dag i fjällen är det perfekt att kunna ta fram en solstol på altanen och njuta av värmen utan att behöva besväras av gräs och fukt från marken.

  • Förbered stugan och renovera klart innan semestern börjar
  • Planera in aktiviteter för alla i familjen
  • Varva aktiva dagar med sköna dagar i en solstol på altanen

Planera semestern i fjällstugan

Även om det kan låta härligt att ta dagen som den kommer på semestern brukar det vara roligare om inte alla semesterdagar bara består av inaktivitet. Genom att planera semestern i fjällstugan är det mer troligt att du får en händelserik och givande semester. Tänk igenom vad du och övriga familjemedlemmar allra helst vill göra under er lediga tid. Om ni har flera olika viljor kan ni kompromissa så att alla får göra det de vill någon gång under semestern. Ett annat alternativ är att ni delar upp er på olika aktiviteter så att den som älskar fjällvandring gör det medan en annan cyklar bmx på slingriga stigar i skogen.

Om du aldrig har spenderat sommaren i fjällstugan är det en bra idé att undersöka hur utbudet av aktiviteter i trakten ser ut. Antagligen kommer du att bli förvånad över hur många spännande saker det finns att hitta på. Det brukar finnas allt ifrån paddling och fiske till spa-dagar och intressanta museer. Kolla upp öppettider i god tid innan och anpassa planeringen efter aktiviteterna så att ni inte riskerar att missa något. Se också till att boka aktiviteter i god tid för att vara säker på att få en plats.