Besök Karlstad och upplev Värmland

Passa på att besöka Karlstad i sommar för en härlig semester eller weekendresa i Sverige. Krisvintern har utarmat många svenskars semesterkassor, men det finns trots allt en hel del vackra städer att besöka. När du befinner dig i Karlstad ska du passa på att uppleva den värmländska naturen kring Vänern.

Det finns mycket att se och göra både i och utanför Karlstad. Boka ett hotell i Karlstad, gärna i de centrala delarna av staden. Med hjälp av antingen egen bil, hyrbil, taxi eller gruppresa med buss kan du och familjen enkelt ta er vidare till alla roliga aktiviteter även utanför staden.

Njut av våren i Karlstad

En härlig helg eller avkopplande semestervecka i Värmlands största och vackraste stad är garanterat en upplevelse som ger dig ny energi. Fira in våren eller möt sommaren på Elite Stadshotellet som har en nybyggd takterrass med pool, restaurang och lounge samt ett populärt spa med många olika behandlingar. Utsikten över Klarälven är dessutom magnifik. Passa på att besöka konsthallen Sandgrund och vandra längs gator och torg för att uppleva arkitekturen.

Upplev naturen

Inne i Karlstad finns Mariebergsskog, belägen i Karlstads stadspark, en plats med en hel del aktiviteter och naturupplevelser. Här finns Naturum med gångbroar och stigar genom älvdeltat. Det finns också en hel del naturreservat och vandringsleder utanför Karlstad som kan nås via bil, buss eller cykel. Tänk på att ta med matsäck och dricka, särskilt om du ska besöka äventyrsbanan 14 mil utanför staden. Du tar dig enklast runt med båtbuss och då kan du också uppleva Vänern och den vidsträckta Klarälven. Missa inte:

  • Sandvikens badplats
  • Kanaltur på Klarälven
  • Kusten längs Vänern

Med buss kan du ta dig till Herrgården Alster där självaste Gustav Fröding föddes och i Hagfors hittar du sångerskan Monica Zetterlunds födelsestad. Det finns gott om trolska skogar och vackra insjöar för den som vill upptäcka naturen på egen hand och njuta av någon av de många vandringslederna. Glöm inte att ta med dig en karta, liggunderlag och mobiltelefon. Det finns stugor, campingar och vindskydd längs vägen. Du kan till exempel välja Ängenleden, Sundbergsleden eller Råkullsrundan.