Matkasse som är mer hållbar för miljön

Att våra matvanor påverkar klimatet och naturen runt omkring oss är något som börjat gå upp för allt fler idag. Ibland känns det svårt att hitta alternativ som faktiskt är bra och inte belastar miljön lika mycket. Med Middagsfrid matkasse har vi undersökt både andelen tillsatser och hur mycket ekologiskt matkassarna innehåller, och vi har kommit fram till att det är en av de bättre alternativen för miljön och klimatet.

Anledningen till att Middagsfrid har fått en första plats i vår undersökning beror på att de genomgående arbetar med svinn, tillsatsämnen och ekologiska alternativ. Dessutom blir man uppmuntrad till att äta säsongsbaserat och vegetariskt. Vi kommer snart till det, men sammanfattningsvis kan man säga att det är av största vikt att vi människor på allvar börjar förstå hur vi kan minska våra klimatavtryck genom vår kost.

En matkasse för naturens hälsa

Ironiskt nog, kanske man kan säga, är faktiskt hälsosam kost även hälsosamt för naturen och klimatet. Det kommer kanske inte som en större chock för läsarna av den här bloggen, men vegetariskt mat är faktiskt bättre för klimatet. I många familjer utmanar man idag sina matvanor för att ta itu med sin klimatångest som börjar gro stark i många människor. Genom att planera sin kost bättre och välja mer grönt, kan vi tillsammans se till att minska våra klimatavtryck bara genom det vi äter.

Bara en sådan enkel sak som tacos kan innebära stora klimatavtryck bara på några fåtal av de ingredienser som finns med på bordet. Att vara medveten är tufft, för det innebär för många att man gör avkall på det enkla. Men tänk om. Någon annan kan ju planera åt dig!

Goda färdigplanerade recept

För barnfamiljer, folk som jobbar heltid eller kanske den som helt enkelt inte vet vad den ska laga till middag jämt är det alltid smart att välja en färdigplanerad matkasse. Det har nämligen betydligt mindre effekt på naturen än om du skulle äta halvfabrikat hela tiden. Det är lätt att tidsbristen också skapar en dålig ruljangs i ditt kylskåp.

Säkert är du van vid att den där såsen du köpte har möglat nästa gång du öppnar den, eller att gurkan börjat bli mjuk. Det beror på att du spontanköper mycket, kanske efter jobbet, och planerar inte hur du ska tillaga det du köper på ett hållbart sätt. Det blir både slöseri med pengar och dessutom mycket svinn, när du köper på dig massa ingredienser som du inte använder dig av fullt ut i slutändan.

Hur låter receptet hämtat från Middagsfrids kampanj i Expressen: ”Krämig indisk daal med syrlig yoghurt”? Det låter väl ändå betydligt mer hälsosamt och roligt än pasta pesto för tredje kvällen i rad. Att låta någon annan garantera att den redan tänkt igenom ekologiska varor, svinn och säsong gör det så mycket enklare att inte göra för stora avtryck på vår planet.