Byt däck och fälgar inför vintersemestern

De flesta bilägare vet att det är dags att vintersäkra bilen när vädret slår om och risken för halt väglag är påtaglig. Ibland är det nödvändigt att byta däck och fälgar redan innan lagkravet har trätt i kraft. Det är helt enkelt väglaget som avgör.

Trots att bilister borde veta bättre är det många som inte byter däck och fälgar i tid och som kör runt med sommardäck när den första halkan kommer. Du som planerar att åka ut på den svenska landsbygden under vintersemestern bör se till att satsa på Enzo fälgar när du byter till vinterdäck. Enzo är en internationellt känd tillverkare av stål- och aluminiumfälgar som tål det nordiska klimatet. De är dessutom både snygga och prisvärda.

Satsa på rejäla däck och fälgar

Att fira jul norröver och färdas på vägar där vinterunderhållet inte är som i storstäderna ställer krav på rejäla däck och fälgar, något som du bör ta på allvar. Du kan surfa in på dack365.se och läsa mer om Enzo fälgar samt fylla i din bilmodell och ditt registreringsnummer för att hitta rätt passform för din bil. Det kan helt enkelt inte bli smidigare än så här. Har du några frågor kan du vända dig till kundtjänst som bland annat kan hjälpa dig att hitta en monteringsverkstad nära dig där du kan få hjälp med både däck och fälgar. Se till att vara ute i god tid och låt inte vinterväglaget överraska dig, särskilt inte när du vet att du ska köra på mindre landsbygdsvägar där skottning inte sker lika ofta och där belysningen är sämre än i storstäderna.

Säkerhet är något du alltid ska prioritera när det gäller vinterkörning och därför är det viktigt att köpa stadiga vinterdäck och fälgar som klarar snö och riktigt ruskigt väder.