Inga fimpar med e-cigaretter

Det finns många som menar att e-cigaretten, så kallade e-cigg, är minst lika hälsovådliga som vanliga cigaretter. Nya forskningsrapporter visar dock att det inte är så enkelt som att dra båda över en och samma kam. Fördelar finns att hämta med den elektroniska cigaretten, framför allt eftersom du kan trappa ner ditt nikotinintag med dem – och vi andra slipper fimpar på marken.

Vill du veta mer om e-cigaretter kan du gå in på premiumvape.se där de både säljer startkit för nybörjare men även tillbehör, tobak och annat för den mer rutinerade. Där kan du även få tips om hur du trappar ner ditt nikotinberoende.

Fimpar i naturen ett problem

Ute i naturen hittar man allt från tordyvlar till spår av älg och vildsvin. Men det är inte bara naturliga saker man hittar ute på en skogspromenad: det är inte ovanligt att snubbla in i en och annan engångsgrill, och titt som tätt hittar man fimpar som ligger slängda i marken. Faktum är att fimpar i naturen är ett miljöproblem. Låt gå för att det inte är estetiskt vackert, det kanske man kan leva med. Men enligt en Sifo-undersökning överskattar åtta av tio svenskar naturens förmåga att bryta ner en fimp.

Ska sanningen istället fram tar det mer än en människans livsstid att bryta ner en fimp. Och den blir inte till jord, eller – om man vill leka med orden, till aska. Istället förvandlas plasterna i filtret till mikroplaster. Det går med andra ord att argumentera för att fimparna i naturen aldrig någonsin försvinner från jordens yta, utan blir istället en del i sällskapet av det växande problemet med mikroplaster som jorden står inför idag. Tyvärr tar inte cigarettillverkarna något ansvar i frågan, men med e-cigg kan man i alla fall slippa problemet med att folk kastar sina fimpar på marken, i sjöar och i våra ovärderliga skogar.