Tid att ta körkort

Nu när det är dags för dig att ta körkort kan det vara bra att ta en snabb titt på vad som kan vara bra att veta innan du påbörjar ditt körkort. Det ska vi ska gå igenom lite nu.

Ditt första steg innan du tar ditt körkort är att beställa ett lämplighetsintyg och att du och din handledare (om du ska övningsköra privat ) behöver gå en handledarkurs. Du kan också välja att bara ta körlektioner men det blir lite dyrare. Är du intresserad av det så kan du exempelvis gå in och boka bilskola i Stockhom där kan de guida dig vidare. Väl på plats där så får du all information om körkortet om något skulle vara lite luddigt.

”Åk gärna till en stor parkering eller annat och öva på att växla, dragningsläge och vart du har din bil, bara där skulle du komma väldigt långt.”

Ta en intensivkurs

Det finns också intensivkurser för dig som är intresserad utav det. Väljer du en intensivkurs kan det vara bra att övningsköra med en handledare innan så du har lite kött på benen. Åk gärna till en stor parkering eller annat och öva på att växla, dragningsläge och vart du har din bil, bara där skulle du komma väldigt långt. Du som kanske inte har möjlighet till detta kan ta lite extra lektioner på körskolan innan om du vill, där kan dom förklara vad du bör tänka på och eventuellt öva lite extra på. När du väl känner dig trygg och säker i din körning så är det dags för teoriprov. Du kan antingen välja att plugga på nätet eller köpa böcker, men plugga gärna redan när du börjar köra. Sista steget är uppkörningen, klarar du allt detta så har du ditt körkort snart i handen.