Matkasse efter fjällturen – ja, tack!

Det finns många tips om var du hittar de bästa vandringsleden, vilken typ av utrustning som är smart att ha med sig och hur du ska tänka kring mat och spritkök. Men det finns inte lika mycket tips kring scenariot där du kommer hem, trär av dig vandringskängorna – för att sedan upptäcka att all mat i kylskåpet är slut.

Den friluftsvana personen känner till känslan av att komma hem till ett tomt skafferi efter fjällturen. Inte så kul, helt enkelt. Ett smart tips är att beställa hem en billig matkasse på matkasse.nu och ha den levererad när man är tillbaka hemma – då slipper du den där obotligt trista turen till affären iförd kängor och tältpackningen.

Fler tips för bekvämlighet

Det finns som sagt obotligt många tips om hur du kan vandra längs långa leder i hela Europa, hur du får tid att återhämta dig när du är uppe på fjället och hur man förbereder sig inför en vandring. Men bekväma tips om vad du ska göra för att underlätta hemkomsten är det lite skralt om. Därför har vi satt upp en liten guiden som kan vara skön att ha med sig för att förbereda även hemkomsten.

Beställ hem mat innan du åker

Det absolut bästa tipset vi har är att beställa hem mat från internet och se till att det är levererat den dagen du kommer hem. Det finns nämligen inget som är så hemskt som att gå till mataffären i full packning och leriga kängor – oftast resulterar det ändå bara i en tråkig fryspizza. Fryspizzor och all färdig mat brukar tyvärr inte vara det roligaste när man varit ute i fjällen, inte minst eftersom ens tur redan har kantats av just halvfabrikat. Gör dig själv en tjänst och beställ hem en matkasse, är det kanske bästa tipset vi har att erbjuda dig.

Se till att ha det städat hemma

Att komma hem till ett stökigt hem med obäddad säng är inte roligt för den som har vandrat i flera mil och sedan färdats desto fler mil hem. Se till att sängen är bäddat, disken är ren och golvet är dammsuget. Det är en härlig känsla att öppna dörren och du kommer tacka dig själv för att du gjorde dig den tjänsten.

Ett tips som hör till detta är också att se till att du har bokat tvättid innan du åker. Se till att inte behöva komma hem till en stor tvätthög och massor att göra, utan att saker och ting redan är ordnade innan din resa. Då kan du istället gå raka vägen in i duschen, byta om till rena och sköna kläder och låta någon serie underhålla dig resten av dagen eller kvällen. Har du beställt en matkasse med färdiga recept behöver du inte ens tänka på vad du ska tillaga – det har matkassen redan planerat åt dig.

Vips, så behöver det inte bli så omständigt att komma hem efter fjällvandringen!