Svenska naturområden att se på semestern

Satsa på en hemester i sommar och stanna i Sverige. Vårt avlånga land har massor av fina naturområden som gör det värt att stanna hemma. Från norr till söder – här bjuds du på ett antal naturäventyr på fina platser att fylla dina lata sommardagar med.

 Visst är det praktiskt att semestra i det egna landet? Du slipper åka så långt, du pratar ditt eget språk och du har koll på vad allt kostar. Om du inte vill ta bilen kan du med fördel köpa en bussresa och åka ett sällskap så att du även stiftar nya bekantskaper på vägen. Ett erkänt bolag i Sverige är Smålandsbussen och här kan du se deras bussresor och boka.

äventyrSvenska naturhöjdpunkter

Om du inte vet var du ska bege dig och ett snabbt beslut ter sig övermäktigt, så finns det lite guidad hjälp att få. Det första du kan tänka på är vart i landet du lockas mest. Är det Skånes vallmofält, Västkustens horisont och öar eller Stockholms skärgård? Eller är det kanske de mäktiga älvarna i norr och midnattssolen? En fjällresa på sommaren är lika vacker som på vintern, kanske ännu mer tilltalande. Åk till Åre och hyr in dig i en stuga för att vandra och åka mountainbike om dagarna. Eller ta en fisketur uppe i Norrlands landskap och kanske beta av Höga Kusten med både sol, bad och bergsklättring.

För äventyraren

Har du äventyrsblod i dig så är Sverige helt rätt land för dig. Du kan klättra, köra fatbike genom tuff terräng, bo i björngrotta, åka på älgsafari eller bestiga Kebnekaise som länge utnämnts som Sveriges tak. Eller varför inte lära dig surfa vid Varberg om resan till Sydafrikas höga vågor skulle gå om intet? Du kan även åka till de gamla gruvorna i Bergslagen och bo en natt flera hundra meter under jorden. Är det södra Sverige som lockar mest så kan du se Österlen från skyarna genom ett skärmflyg.

När äventyrsblodet kokar så kryllar Sverige av platser att ta dig an. Varför spendera massor av pengar att åka till andra sidan jordklotet när du kan få en minst lika bra naturupplevelse här hemma?