Körkort på landsbygden – en förutsättning för ett enklare liv

Den svenska landsbygden har dessvärre avfolkats de senaste decennierna. Saken har gått långsamt fram och har inte märkts av förrän senare. Men som i allt går saker och ting i vågor och med en stor framtidstro på Sveriges mindre orter, så börjar nu människor leta sig tillbaka. Detta innebär också ett högre krav på körkort eftersom andra transportmedel inte ännu har lika stor utbredning där.

Om du bestämt dig för att bo på landsbygden, så bidrar du sakta men säkert till en förändring. Men det innebär också att du får ta saken i egna händer och skaffa dig ett körkort om du inte redan har ett. Hos Ringens bilskola i Stockholm kan du ta första steget från storstad till landsbygd och skaffa dig ett körkort. Då kombinerar du det bästa av två världar, eftersom du samtidigt lär dig att köra i stadstrafik.

körkort landsbygdenExtra viktigt med körkort på mindre orter

Eftersom de svenska politikerna nu har insett vikten med att få igång landsbygden i Sverige igen efter ett stiltje, så är det idag lättare att kunna ta sitt körkort. Du kan till exempel få körkortslån från CSN och på så sätt slippa höga utgifter i unga år. Detta på grund av att många arbetsgivare, speciellt på landsbygden, efterfrågar medarbetare med körkort. De körkort som kan tas för personbil och motorcykel är:

  • B
  • B utökad
  • BE
  • A1, A2, A för motorcykel

Förutom den jobbmässiga aspekten, så spelar även familjesituationen en stor roll. Tänk dig själv att du sitter ute på vischan med barn som ska skjutsas till skola och träning. För att lägga till ännu ett bekymmer så kan det vara så att både skola och aktiviteter ligger långt bortom gångavstånd, till och med på annan ort med lång väg emellan. Att då sakna ett körkort innebär att din familjesituation kan trassla till det ordentligt för dig. Du kan även drabbas av sjukdom eller skada dig och vara tvungen att sätta dig i bilen och åka till närmsta sjukhus, som kanske ligger en bit bort. Ibland kan det kännas tryggare att sätta sig i egen bil än att ringa efter en ambulans som kanske tar tid på sig på mycket avlägsna orter i landet. Att skaffa körkort på landet innebär således en trygghet för både dig och dina närstående.