Prunkande och underhållsfri altan

Drömmer du om att kunna öppna altandörren och låta doften av luktärt, tomat och hortensior svämma över dig? Men så kanske det inte ser ut i dagsläget. Altanen blir enkelt till ett projekt som får vila – och tillslut bara en avlastningsyta för ungarnas urväxta cyklar. Ta itu med altanen, köp underhållsfria räcken och se till att få igång odlingen igen. Vi lovar dig att det är värt den lilla mödan!

vacker altanhttps://wernamodesign.se/ säljer man underhållsfria och svensktillverkade trädgårdsprodukter för den som vill lägga ner mer tid på odlingen än på att rengöra räcken, staket och spaljéer. Här samsas god smak med fina material som du slipper sköta. Njut av tanken att det du köper är producerat nära dig, för ett miljömässigt smart och estetiskt val!

Byt ut räcket för att slippa bekymmer

Ett gammalt, ruttet altanräcke eller balkongräcke gör att du inte längre kan vistas på uteplatsen. Du kan inte heller tillåta barn att röra sig kring sådana räcken eftersom de inte håller för barnens klättrande och dessutom kan ge upphov till stickor och annat:

”Ett ruttet räcke kan vara livsfarligt, för tänk vad som kan hända om du lutar dig mot det och det ger med sig! Därför bör du genast ersätta ett räcke som är murket. I vårt fall var räcket så miserabelt att vi inte har vågat använda balkongen på flera år.” GDS.se

Dessutom såg regeringen till att underlätta för villaägare att renovera sin altan och man hoppas nu på att fler ska beställa hem renoveringar som kan öka tillväxten på ROT-yrken. Det är med andra ord ett guldläge att passa på! För att sedan få till den där prunkande altanen som doftar gott av all frisk växtlighet rekommenderar vi det här inspirerande reportaget om altaninredning som du kan läsa om i ELLE. Lycka till och låt fantasin flöda!